CATÀLEG

LLENGUA ESTÀNDARD I VARIACIÓ LINGÜÍSTICA

Codi: CN00003

Autor: BIBILONI, GABRIEL

Col·lecció: CONTEXTOS

Pàgines: 150

Dimensions: 13x21 cm

Data de publicació: 31/10/2000

ISBN: 978-84-7502-521-6


Sense stock temporalment
(contacta amb 3i4)

Gabriel Bibiloni, professor de la Universitat de les Illes Balears, dedicat a la sociolingüística i especialment als temes d'estandardització, codificació i interferència de llengües, ha volgut oferir amb Llengua estàndard i variació lingüística un text adreçat a un públic ampli que ajudi a aclarir l'entrellat del fenomen de la diversitat interna de les llengües i els processos històrics pels quals s'arriba a configurar aquesta diversitat.
La variació lingüística és un fet d'enorme complexitat, i entendre-la és essencial per a l'exercici reeixit de les habilitats comunicatives. D'una altra banda la subordinació d'una llengua a un altra és un fet que condiciona i mediatitza el món de la variació interna de la primera i crea un terreny adobat per al cultiu de tota classe de prejudicis i de manipulacions ideològiques. Aclarir les idees en aquest camp, és, doncs, una sana teràpia i un excel·lent programa contra la subordinació.
Un lloc central ocupa en el llibre la problemàtica de l'estàndard i de l'estandardització del català, un afer que sempre ha despertat un gran interès al nostre país, i és que no debades la construcció d'una llengua estàndard de les característiques adequades a les funcions que ha d'exercir un la societat catalana d'avui és una de les claus de la viabilitat del projecte de normalització lingüística.

Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat